PUKÖ DÖNGÜSÜ
Üniversitemiz genelinde ve yüksekokulumuz bünyesinde kalite güvence sistemi yönetiminde PUKÖ Döngüsü yönetim sistemi, eğitim öğretim, araştırma, idari ve toplumsal katkı süreçlerinde kararlılıkla uygulanmaktadır. Buna göre faaliyetler ve iç denetim planlanır. En az yılda bir kere olmak üzere yıllık faaliyet raporu hazırlanır ve iç denetim gerçekleştirilir. Kurumun kendi kendini iyileştirmesini amaçlayan sistemin
göstergesi olan ve kurumun dış gözle değerlendirilmesini sağlayan bu rapor yol gösterici konumundadır.
Yüksekokulun alt birimleri üniversitenin vizyon, misyon ve hedeflerine paralel olarak kurulan kalite yönetim süreçlerine, çeşitli iç ve dış değerlendirme uygulamalarına sahiptir. İç denetim sonuçları ve kalite ile ilgili diğer gündem maddeleri yönetim tarafından gözden geçirilerek denetim öncesi görüşülür, gerekli görülen kararlar alınır. Belirlenen uygunsuzluklar yönetim tarafından gözden geçirme toplantısında gündeme getirilir. Bu
sayede PUKÖ döngüsü kapsamında sürekli iyileştirme çalışmaları çerçevesinde bölümün hedeflerine ulaşması sağlanarak yeni hedefler ve yol haritaları belirlenerek uygulanır ve denetlenir.
Bu süreç aşağıda verilen döngüsel bir süreç içerisinde uygulanmaktadır.
1. Planlama: Yeni bir stratejik yön belirleme veya mevcut uygulamalarda önemli bir
iyileştirme için yeniden planlama
2. Uygulama: Belirlenen planın uygulanması ve sonuçların, önceden kararlaştırılan
ölçütlere göre takip edilmesi,
3. Kontrol: Performansın değerlendirilmesi,
4. Önlem: Değerlendirme sonuçlarına göre gerekli iyileştirmelerin yapılması.
PLANLA
Gastronominin gıda ve sağlık ile olan ilişkisinin önem arz etmesinden dolayı İl tarım ve Serhat Kalkınma ajansı ile ata tohumu Kavılca buğdayının tanıtılması amacıyla etkinlik
planlanmıştır.
Üniversite yönetimi ile görüşülmüş ve kapsamı belirtilmiştir. Bu amaçla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık programı ortak bir etkinlik planlamıştır.
UYGULA
30 Ekim Çarşamba günü bir kısmı üniversitede bir kısmı il merkezinde olmak üzere panel ve tadım sunumlarından oluşan iki etkinlik yapılmıştır. Sosyal medyanın tanıtımdaki etkinliğinden faydalanmak üzere etkinliğe iki fenomen şef davet edilmiş ve katılımları sağlanmıştır.
KONTROL ET
İzleme, ölçme, analiz etme ve değerlendirme kısımlarını kapsayan kontrol aşamasında en önemli değerlendirme kriteri olarak etkinliğe katılan öğrenci ve katılımcılara değerlendirme anketi yapılmıştır.
ÖNLEM AL
Değerlendirme sonucunda öğrencilerden olumsuz bir görüş alınmamıştır. Herhangi bir olumsuz geri bildirim olduğu takdirde hızlı bir şekilde gerekli önlemler alınacaktır.
PLANLA
Gastronominin gıda ve diğer bilim dalları ile olan ilişkisinin önem arz etmesinden dolayı Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğretim elemenlarının yanı sıra farklı alanlardaki öğretim elemanları tarafından her hafta bir seminer yapılması planlanmıştır.
UYGULA
Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğretim üyesi tarafından ilki gerçekleştirilmiştir.
KONTROL ET
İzleme, ölçme, analiz etme ve değerlendirme kısımlarını kapsayan kontrol aşamasında en önemli değerlendirme kriteri olarak etkinliğe katılan öğrenci ve katılımcıların fikirleri alınmıştır.
ÖNLEM AL
Değerlendirme sonucunda öğrencilerden olumsuz bir görüş alınmamıştır. Herhangi bir olumsuz geri bildirim olduğu takdirde hızlı bir şekilde gerekli önlemler alınacaktır.
_page-0001.jpg)
_page-0002.jpg)
_page-0003.jpg)
_page-0004.jpg)
_page-0005.jpg)
_page-0006.jpg)
_page-0007.jpg)
_page-0008.jpg)
Resimleri görüntüleyemiyorsanız
PUKO döngüsüne ulaşmak için Tıklayınız.