PUKO DÖNGÜSÜ

T.C.
ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ


PUKÖ DÖNGÜSÜ


    Üniversitemiz genelinde ve yüksekokulumuz bünyesinde kalite güvence sistemi yönetiminde PUKÖ Döngüsü yönetim sistemi, eğitim öğretim, araştırma, idari ve toplumsal katkı süreçlerinde kararlılıkla uygulanmaktadır. Buna göre faaliyetler ve iç denetim planlanır. En az yılda bir kere olmak üzere yıllık faaliyet raporu hazırlanır ve iç denetim gerçekleştirilir. Kurumun kendi kendini iyileştirmesini amaçlayan sistemin
göstergesi olan ve kurumun dış gözle değerlendirilmesini sağlayan bu rapor yol gösterici konumundadır.
    Yüksekokulun alt birimleri üniversitenin vizyon, misyon ve hedeflerine paralel olarak kurulan kalite yönetim süreçlerine, çeşitli iç ve dış değerlendirme uygulamalarına sahiptir. İç denetim sonuçları ve kalite ile ilgili diğer gündem maddeleri yönetim tarafından gözden geçirilerek denetim öncesi görüşülür, gerekli görülen kararlar alınır. Belirlenen uygunsuzluklar yönetim tarafından gözden geçirme toplantısında gündeme getirilir. Bu
sayede PUKÖ döngüsü kapsamında sürekli iyileştirme çalışmaları çerçevesinde bölümün hedeflerine ulaşması sağlanarak yeni hedefler ve yol haritaları belirlenerek uygulanır ve denetlenir.
    Bu süreç aşağıda verilen döngüsel bir süreç içerisinde uygulanmaktadır.
1. Planlama: Yeni bir stratejik yön belirleme veya mevcut uygulamalarda önemli bir
iyileştirme için yeniden planlama
2. Uygulama: Belirlenen planın uygulanması ve sonuçların, önceden kararlaştırılan
ölçütlere göre takip edilmesi,
3. Kontrol: Performansın değerlendirilmesi,
4. Önlem: Değerlendirme sonuçlarına göre gerekli iyileştirmelerin yapılması.




Resimleri görüntüleyemiyorsanız PUKO döngüsüne ulaşmak için Tıklayınız.