14 Kasım 2024 Perşembe
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü seminerleri kapsamında sayın Öğr. Görevlisi Samet MISIR hocamız "Gastronomi İşletmelerinde Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik " başlıklı sunumu ve değerli bilgilerini Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerimiz ile paylaştı.
Seminere yüksekokul idari ve akademik personeli, öğrenciler ve üniversitenin diğer bölümlerinden katılım sağlandı. Sayın Öğretim Görevlisi MISIR sunumunda: "Dijital teknolojilerin entegrasyonu hem farklı sektörlerdeki firmaların işleyişini hem de müşterilerin markalarla ilişkilerine girme şeklini giderek değiştiriyor. Yönetsel açıdan bakıldığında, birçok işletme, işletmelerinin amaçlarına bağlı olarak çeşitli dijital teknolojileri değerlendirmektedir. Örneğin, dijital teknolojiler maliyetleri azaltmak, müşteri etkileşimlerini geliştirmek, ürün ve hizmet bilgilerine kolay ve anında erişim sağlamak ve müşterilerin satın alma sonrası hizmet memnuniyetini artırmak için kullanılabilir. Bu açıdan dijital gastronomi kapsamında uygulanan sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik uygulamaları ile restoranlar misafirlerine çoklu yemek yeme deneyimi sunabilmekte ve akıllı masalar ve tabletler ile bu deneyimi çok daha eğlenceli hale getirebilmektedirler. Bu sayede işletmeler misafirlerin restorana olan bağlılığını artırılabilmekte dolayısıyla kârlılığını yükseltebilmektedir. Bununla birlikte sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik uygulamaları hem mutfaktalar da hem de servis alanlarında hizmet kalitesini artıracak akıllı çözümler sunabilmekte buna bağlı olarak da zaman, gıda ve iş- gücü açısından tasarruflar sağlayabilmektedir. Bu uygulamalar ayrıca tüketicilere gıdaları seçerken sağlıklı besinleri önerebilmekte ve böylece kullanıcılarda sağlıklı beslenme alışkanlıkları oluşturabilmektedir.
Tüm bu faydalar nedeniyle sanal gerçeklik uygulamaları restoran işletmelerinde gün geçtikçe daha da önem kazanmaktadır. Bu teknolojilerin, sürekli değişen ve gelişen misafir istek ve ihtiyaçlarına göre gelecekte gastronomi dünyasında çok daha faza kullanılacağı anlaşılmaktadır. Bu nedenle uygulamaları restoranlarda hayata geçirilmesi kendilerini geleceğe taşımak için hayati bir öneme sahiptir. Bu manada gastronomi işletmelerinin bu uygulamaların faydalarından yararlanmaları konusunda çok daha istekli olmaları gerektiği düşünülmektedir." şeklinde açıklamalarda bulundu. Sunum sonrası katılımcılar tarafından kendine sorulan soruları cevapladı. Hocamıza sunumu ve değerli bilgilerini paylaştığı için teşekkür ederiz.