Misyon Vizyon


Misyon
Bilgi birikimleriyle ülkemizin birer kültür elçileri olabilecek, yeniliklere ve değişimlere açık, Türk mutfağı ve dünya mutfağı örneklerini gıda güvenliği prensiplerini dikkate alarak doğru ve sağlıklı pişirme teknikleriyle arzu edilen duyusal özelliklere sahip yiyecek ve içecekleri üretilebilecek mezunlar yetiştirebilmektir.

Vizyon
Yetiştirdiği nitelikli bireylerin sektör tarafından öncelikli olarak tercih edildiği ve gerçekleştirdiği bilimsel faaliyetler ile ulusal ve uluslararası alanda adını duyurabilen, alanında daima öncü, ulusal ve uluslararası tüm paydaşlarla ve üniversitelerle işbirliği içerisinde bir eğitim öğretim kurumu olmak.

 
Temel Değerlerimiz
İnsan Odaklı; Tüm paydaşlarının memnuniyetini esas alma,
Zarar Vermeme;  Kötü davranışlardan kaçınmak ve müşterilere hizmet odaklı yaklaşmak,
Yarar Sağlama; Müşterilerin yararının göz önünde bulundurulması gerektiği,
Özerklik; Gastronomi öğrencilerinin kendisi hakkındaki kararları bağımsız bir şekilde verebilmesi ve bireyin bu hakkına saygı duyulması,
Katılımcı; Tüm paydaşlarını çalışma ortağı olarak değerlendirip, onlarla çalışma,
İnsan ve Müşteri Hakları; İnsan ve müşteri haklarına saygılı ve bunun bilincinde hareket etme,
Kalite Odaklı; Üniversitenin sunduğu akademik ve idari hizmetlerde kaliteyi ön planda tutma,
Yenilikçi ve Rekabetçi; Akademik anlamda çağın gereklerine uygun, sahip oldukları kaynakları en iyi şekilde kullanıp yüksek kalitede hizmet sunarak rakiplerinden daha başarılı olma,
Şeffaf ve Hesap Verebilir; Tüm paydaşların ulaşmak istediği bilgilerin, somut ve anlaşılabilir şekilde verilebilmesi için şeffaf hareket etme,
Adalet ve Eşitlik; Sunulan hizmetlerde adalet ve eşitlik ilkesine bağlı olarak hareket etme,
Evrensel Değerleri Esas Alma; Bilimde, eğitimde ve toplumsal hizmetlerde evrensel değerleri esas alma,
 Çevreyi Koruma; Çevre ve doğal dengenin korunmasına duyarlı olmaktır.
 
Hedeflerimiz
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün temel amacı; sağlıklı, besleyici, güvenli ve arzu edilen duyusal niteliklere sahip yiyecek ve içecekleri üretebilme bilgi ve beceriyi öğrencilere kazandırmaktır.
  • Konaklama ve yiyecek-içecek işletmeleri için nitelikli yönetici şefler (aşçılar) yetiştirmektedir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler, biri İngilizce olmak üzere iki yabancı dil, bilgi teknolojileri, turizm sektörü ve turizm işletmeleri, modern işletmecilik ve yöneticilik, Türk mutfağı, uluslararası mutfaklar, beslenme ilkeleri, gıda bilimi ve teknolojisi, yiyecek-içecek üretimi ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılmaktadır.
  • Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek departmanlarında, catering işletmelerinde, restoran ve diğer yiyecek içecek işletmelerinde iş-gören (şef) yetiştirmek,
  • Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek departmanlarında, catering işletmelerinde, restoran ve diğer yiyecek içecek işletmelerinde orta ve üst kademe yönetici (şef) yetiştirmeyi, yiyecek içecek sektöründe kendi işletmelerini kurabilecek nitelikte girişimci adayları yetiştirmenin yanında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak yiyecek içecek alanıyla ilgili usta öğretici/eğitmen yetiştirmek
  • Ulusal ve uluslararası mutfak kültürü konusunda alanında uzman personel ve yönetici şefler yetiştirmek.
  • Türk mutfak kültürü ve daha sonra uluslararası mutfak kültürü alanında teorik ve uygulamalı çalışmalar yaparak, Türk mutfağını uluslararası mutfaklar içerisinde üst seviyelere taşımak.
  • Bilimsel çalışmalar yapmak, gastronomi alanında faaliyete bulunan işletmelere, iç ve dış paydaşlara uygulamalı veya teorik eğitimlerle katkı sağlamak.
  • Ve yetiştirdiği nitelikli bireylerin sektör tarafından öncelikli olarak tercih edildiği ve gerçekleştirdiği bilimsel faaliyetler ile ulusal ve uluslararası alanda adını duyurabilen, alanında daima öncü, ulusal ve uluslararası tüm paydaşlarla ve üniversitelerle işbirliği içerisinde bir eğitim öğretim kurumu olmayı hedeflemektedir.